Vrste Tiska

U nedoumici ste koji tisak koristiti za Vaš dizajn?

U mogućnosti smo Vam ponuditi različite vrste tiska,

sukladno Vašim željama i potrebama.

Pišite nam

Termotisak

Termotisak je tehnika koja je namijenjena tiskanju svih vrsta tekstila kao što su tisak na majice, dresove, trenirke, jakne, tisak na sportske torbe ili općenito na svu sportsku opremu. Pisane oznake su uglavnom jednobojne i jednostavne, jer cilj je pružiti informaciju a ne odvući pozornost dizajnom ili višebojnošću (obično su to ime i grb kluba gdje se npr. numeracijom i tiskom imena na dres razlikuje svaki igrač ponaosob), a izrađuju se od kvalitetnih termo transfer folija. Također, ovom vrstom tiska uglavnom se rade i majice za norijadu i maturante gdje se čitateljima otiskom šalju jezgrovite poruke u jednoj ili dvije boje, košulje i pregače za osoblje u kafiću, tisak na uniforme ili kute i drugo.

Sitotisak

Sitotisak je jedna od najstarijih tehnologija tiska koja se izvodi pomoću sita. Boja se propušta kroz fino svileno sito na kome je prethodno postavljen pripremljeni željeni motiv. Povlačenjem boje preko svile, boja prolazi kroz tiskanu površinu na željeni predmet i tako ostaje otisak zadanog motiva. Sitotisak se može raditi na ravnim i na zakrivljenim oblicima kao i na raznim vrstama materijala. Općenito, sitotisak ima široku primjenu, posebno kod gotovih reklamnih ili tiskanih proizvoda. Boje koje se koriste u sitotisku imaju iznimno dug vijek trajanja i punoću na skoro svim tvrdim materijalima kao sto su plastika, metal, drvo, guma, staklo, keramika i na tkaninama.

  DTG Digitalni Tisak

  Digitalni tisak je vrsta tiska gdje printer izravno ispituje motiv po tkanini. Otisak ulazi u tekstil tako da nema “gumiranog” osjećaja pod prstima, već tkanina ostaje mekana i rastezljiva. Ova vrsta tiska je namijenjena za proizvodnju visoko kvalitetnog tiska na tekstil, u manjim količinama, čime se dobiva jedinstveni, unikatni uzorak. Digitalni tisak omogućuje višebojni tisak na odjevni predmet u kratkom periodu.
  Ispis je moguć do veličine 310 x 450 mm na svijetloj ili tamnoj boji tkanine od pomauka ili drugih materijala koji podnose termičku obradu. Kako bi majica s tiskom zadržala kvalitetu i postojanost otiska, potrebno je voditi brigu o načinu pranja i održavanja majice, tj. prati ih na maximalno 40° i naopako okrenute.

   Sublimacija

   Sublimacija je postupak pri kojem se kod zagrijavanja medija-nositelja boje, na temperaturi oko 200°C, boja prelazi iz krutog u plinovito stanje te sublimira s podlogom koja se tretira. Medij na koji se prenosi boja je poliesterska tkanina ili treba biti tretiran polimerima. Konačni proizvod ima brilijantne boje, otporan je na UV zračenja i ne iritira kožu. Boje su najčešće na bazi vode a rjeđe na uljnoj bazi. Najčešća upotreba ove tehnologije je u proizvodnji zastava, tekstilnih reklama, POS programa, dresova i dr.

    Tisak putem veza ili štik

    Štik je dio tekstilne industrije koji se izvodi na specijaliziranim strojevima za vez koji imaju više glava povezanih serijski, pri čemu istovremeno rade isti detalj na više komada robe. Prije puštanja stroja u rad potrebno je uzorak tj. mustru poslati na šivaći stroj pomoću kompjuterskog programa koji šalje informacije o izgledu mustre. Strojni vez se odlikuje odličnom kvalitetom i trajnošću, velikim izborom boja konca visoke čvrstoće i postojanosti. Pogodan je za apliciranje na razne vrste tekstilnih materijala, specijalno na materijale koji ne podnose termo apliciranje ili fiksiranje temperaturom. Štik se može raditi na gotove materijale kao što su majice, jakne, kape, radna odjela, prsluke, košulje, te na raznu drugu radnu ili promotivnu odjeću.